Zupy | |
---|---|
Rosół drobiowo - wołowy z makaronem | 7,00 |
Rosół drobiowo - wołowy z kołdunami | 8,00 |
Barszcz czerwony z kołdunami | 8,00 |
Żurek staropolski na zakwasie z jajkiem | 7,50 |
Flaki wołowe | 8,00 |
Zupa serowa z mięsem i makaronem | 7,00 |
Zupa z zielonego groszku z groszkiem ptysiowym | 6,50 |
Zupa krem z borowików | 8,00 |
Zupa cebulowa z żółtym serem i grzankami | 6,00 |
Dodatki do dań obiadowych | |
---|---|
Ziemniaki gotowane | 4,00 |
Ziemniaki opiekane | 4,50 |
Frytki | 6,00 |
Kasza gryczana | 4,00 |
Ryż | 4,00 |
Kluski śląskie | 5,00 |
Bukiet surówek | 6,00 |
Buraczki zasmażane | 5,00 |
Marchewka z groszkiem | 5,00 |
Przystawki | |
---|---|
Wędliny wędzone | 7,00 |
Baleron białoruski w galarecie | 8,00 |
Schab ze śliwką w galarecie | 8,00 |
Łosoś w szparagach | 8,00 |
Łosoś w galarecie | 10,00 |
Karp w galarecie | 10,00 |
Pstrąg faszerowany w galarecie | 10,00 |
Rolada ze szpinaku faszerowana łososiem wędzonym | 6,50 |
Łosoś zawijany w naleśniku | 6,50 |
Tymbale z drobiu/szynki | 5,00 |
Jajka garnierowane w szynce na sałatce | 6,50 |
Jajka faszerowane | 5,50 |
Jajka w sosie tatarskim | 5,50 |
Rożek z szynki faszerowany pastą serową | 7,00 |
Tatar z łososia | 10,00 |
Tatar wołowy | 12,00 |
Sos tatarski | 3,00 |
Sos tzaziki | 3,00 |
Sałatka „Hawajska” (szynka, seler marynowany, ananas) | 6,50 |
Sałatka „Studencka” (pieczarka marynowana, ogórek konserwowy, jajko) | 6,50 |
Sałatka „Tradycyjna” (marchewka, ziemniak, jajko) | 6,50 |
Sałatka „Pani Mani” (makaron, szynka, świeże warzywa) | 6,50 |
Sałatka „Gyros” (kurczak, kapusta pekińska, ogórek konserwowy) | 7,00 |
Sałatka „Grecka” (sałata lodowa, ser feta, tosty, masło czosnkowe) | 7,50 |
Sałatka „Tysiąca wysp” (makaron ryżowy, mięso z kraba, kukurydza) | 7,50 |
Sałatka „Smakosza” (mix sałat, kurczak, mięta, brzoskwinie) | 7,50 |
Sałatka „Śródziemnomorska" (łosoś wędzony, warzywa, jajko, koper) | 7,50 |
Sałatka „Baśki" (brokuł, słonecznik, kurczak) | 7,00 |
Sałatka „Nowa" (pierożki ravioli, szynka, świeże warzywa) | 7,50 |
Sałatka „Firmowa" (tuńczyk, jajko, kukurydza, ser biały) | 7,00 |
Sałatka „Bukiet owocowy" (owoce sezonowe) | 7,50 |
Sałatka „Chłopska” (boczek, świeże warzywa, sałata lodowa) | 7,50 |
Sałatka "Kolorowa" (kapusta czerwona, kurczak, kukurydza) | 7,00 |
Frykadelka (śliwka z boczkiem) | 3,00 |
Śledzie tradycyjne | 5,00 |
Śledzie z pomidorami w sosie czosnkowym | 7,00 |
Śledzie po węgiersku | 6,50 |
Śledzie w śmietanie | 7,50 |
Rolmopsy śledziowe | 6,50 |
Pomidory z serem mozzarella | 4,00 |
Pomidory faszerowane | 5,00 |
Pomidory pod pierzynką | 5,00 |
Dodatki świeże | 5,00 |
Dodatki marynowane | 5,00 |
Dania obiadowe | |
---|---|
Filet drobiowy faszerowany pieczarką i żółtym serem | 10,00 |
De volaille drobiowy | 13,00 |
Medaliony drobiowe nadziewane serem feta i suszonymi pomidorami, sos pesto | 12,00 |
Pieczony filet z indyka pieczarkami w śmietanie | 14,00 |
Schab zapiekany z warzywami | 13,00 |
Karczek duszony w sosie własnym | 13,00 |
Zraz w sosie pieczeniowym | 12,00 |
Polędwiczka wieprzowa w sosie grzybowym | 15,00 |
Koperta drobiowa | 13,00 |
Dania na gorąco | |
---|---|
Barszcz czerwony z krokietem | 7,00 |
Barszcz czerwony z opiekanymi pierogami z mięsa | 7,50 |
Barszcz czerwony z faworkami z ciasta francuskiego | 6,00 |
Mieszki naleśnikowe z farszem drobiowo-warzywnym, sos czosnkowy | 6,00 |
Sufloki z ryżem | 10,00 |
Szaszłyki wieprzowo - warzywne | 11,00 |
Szynka pieczona w kurkach, kasza gryczana | 16,00 |
Orzechowy schab | 12,00 |
Udko pieczone z pieczarkami | 8,00 |
Nuggetsy drobiowe z sosem słodko - kwaśnym | 6,50 |
Żeberko pieczone w musztardzie z cebulą | 12,00 |
Golonka w piwie z warzywami | 11,00 |
Ryba po grecku | 10,00 |
Ryba w cieście z sosem wielowarzywnym | 10,00 |
Bigos popularny | 7,00 |
Bigos myśliwski | 8,00 |
Forszmak firmowy | 8,00 |
Beufstrogonow drobiowo - wołowy | 10,00 |
Pieczarka faszerowana | 3,00 |
Krewetki panierowane | 5,00 |
Sajgonki | 6,00 |
Desery | |
---|---|
Deser lodowy | 12,00 |
Szarlotka na gorąco z lodami i bitą śmietaną | 13,00 |
Jabłka pieczone z migdałami, miodem i cynamonem | 9,00 |
Owocowa tęcza (truskawki, kiwi, mus mascarpone) | 14,00 |
Dodatki | |
---|---|
Pieczywo | 1,00 |
Napoje gazowane, niegazowane, woda, soki, kawa, herbata, kompot | 16,00 |
Catering | |
---|---|
Obsługa kelnerska | 14,00/godz. |
Zastawa stołowa, dekoracja stołu | 10,00 / osoba |