3 dania gorące, 8 przystawek, napoje, kawa herbata | 160 zł /osoba |
4 dania gorące, 10 przystawek, napoje, kawa, herbata | 180 zł / osoba |
Dzieci do lat 3 | za darmo |
Dzieci od lat 4 do 10 | 50% ceny |
ZUPY |
---|
Rosół drobiowo- wołowy z makaronem |
Barszcz czerwony z pierożkami z mięsa |
Żurek staropolski na zakwasie z jajkiem |
Flaki wołowe |
Zupa serowa z mięsem i makaronem |
Zupa krem z borowików z kluseczkami kładzionym |
DANIA OBIADOWE |
---|
Filet drobiowy faszerowany pieczarką i żółtym serem |
De volaille drobiowy |
Pieczony filet z indyka z pieczarkami w śmietanie |
Schab zapiekany z warzywami |
Schab pieczony z cebulą |
Zraz w sosie pieczeniowym |
Polędwiczka wieprzowa w sosie grzybowym |
DODATKI DO DAŃ OBIADOWYCH |
---|
Ziemniaki gotowane |
Ziemniaki opiekane |
Frytki |
Kasza gryczana / pęczak |
Ryż |
Kluski śląskie |
Kluski kładzione |
Bukiet surówek |
Buraczki zasmażane |
Marchewka z groszkiem |
DANIA NA GORĄCO |
---|
Barszcz czerwony z krokietem |
Barszcz czerwony z opiekanymi pierogami z mięsa |
Barszcz czerwony z faworkami z ciasta francuskiego |
Flaki wołowe |
Mieszki naleśnikowe z farszem drobiowo-warzywnym, sos czosnkowy |
Udko pieczone z pieczarkami |
Nuggetsy drobiowe z sosem słodko – kwaśnym |
Żeberko pieczone w musztardzie z cebulą |
Golonka w piwie z warzywami |
Ryb po grecku |
Bigos tradycyjny/ myśliwski |
Beef Strogonoff |
Forszmak firmowy |
Pieczarka faszerowana |
DESERY |
---|
Deser lodowy |
Szarlotka na gorąco z lodami i bitą śmietaną |
Owocowa tęcza (truskawki, kiwi, mus mascarpone) |
DODATKI |
---|
Pieczywo |
Napoje gazowanie, niegazowane, woda, soki, kawa, herbata, kompot |
Fontanna czekoladowa |
PRZYSTAWKI |
---|
Wędliny wędzone |
Deska serów i wędlin |
Baleron białoruski w galarecie |
Schab ze śliwką w galarecie |
Łosoś w szparagach |
Rolada ze szpinaku faszerowana wędzonym łososiem |
Łosoś zawijany w naleśniku |
Tymbale z drobiu/szynki |
Galareta wieprzowa |
Babeczki wytrawne z mięsnym farszem |
Tartaletki z pastą z wędzonego łososia |
Jajka garnirowane w szynce na sałatce |
Jajka faszerowane |
Jajka w sosie tatarskim |
Marynowany ser biały w sosie śmietanowym |
Rożek z szynki faszerowany pastą serową |
Tatar z łososia |
Tatar wołowy |
Sos tatarski |
Sos tzaziki |
Sałatka „Hawajska” (szynka, seler marynowany, ananas) |
Sałatka „Tradycyjna” (marchewka, ziemniaki, jajko) |
Sałatka „Pani Mani” (makaron, szynka, świeże warzywa) |
Sałatka „Gyros” ( kurczak, kapusta pekińska, ogórek konserwowy) |
Sałatka „Grecka” (sałata lodowa, ser feta, tosty, masło czosnkowe) |
Sałatka „Tysiąca wysp” (makaron ryżowy, mięso z kraba, kukurydza) |
Sałatka „Smakosza” (mix sałat, kurczak, mięta ,brzoskwinie) |
Sałatka „Śródziemnomorska” (łosoś wędzony, warzywa, jajko, koper) |
Sałatka „Baśki” (brokuł, słonecznik, kurczak) |
Sałatka „Nowa” (jajko, kurczak, świeże warzywa, ser pleśniowy) |
Sałatka „ Firmowa” (tuńczyk, jajko, kukurydza, ser biały) |
Śledzie tradycyjne |
Śledzie po węgiersku |
Śledzie w śmietanie |
Rolmopsy śledziowe |
Pomidory z serem mozzarella |
Pomidory pod pierzynką |
Dodatki świeże |
Dodatki marynowane |